Tjäna pengar på din blogg

[ad#adrecord 468×60]
Att skapa sig en extrainkomst på nätet är idag en möjlighet som alla har. Det kostar inga pengar att komma igång eftersom verktygen finns helt gratis att använda på internet. Att starta en blogg är mycket enkelt och går snabbt om man använder tex ett gratis blogghotell som WordPress.com eller Blogspot.com. Med en gnutta passion, energi och fokus kan du bygga upp en välbesökt blogg som ger dig en plattform att tjäna pengar med.

Grundidén är enkel, med en välbesökt blogg och tydlig inriktning kan du sälja in annonser och på så sätt tjäna pengar på att blogga. Men det är inte hela sanningen. Det kan också räcka med att driva en blogg på en domän som har många inlänkar och därmed stark i rankningssynpunkt i sökmotorer som tex Google, då kan du sälja in textlänkar till andra sidor. När man jobbar med sökmotoroptimering för att hamna högre upp i Google är en del i receptet att jobba med länkbygge. Därför har det uppstått en ekonomi där man köper och säljer länkar, det är inte direkt tillåtet enligt Googles riktlinjer och därför inget man ska skylta med. Men länkmarknaden förekommer i allra högsta grad då det inte går att kontrollera från sökmotorernas sida om en länk är köpt eller ej.

Hur gör du då konkret för att tjäna pengar på din blogg genom att sälja länkar? Här går vi igenom grundstegen i hur du bygger upp en stark blogg som ger dig en extrainkomst.

Blogga om ämnen som har en marknad

När du väljer vad din blogg ska handla om för att ha högst potential att tjäna pengar gäller det att välja en nisch där det finns en befintlig marknad på internet och som har annonsörer. Det betyder att det finns pengar att tjäna genom att sälja annonser och länkar på din blogg. Du bör också välja ett ämne som intresserar dig för att lättare kunna skapa ett bra innehåll. Med bra innehåll kommer besökare och därmed annonsörer.

Skapa bra innehåll

När du valt vad din blogg ska handla gäller det att skapa innehåll av hög kvalitét. Du bör planera för att skriva artiklar och uppdatera din blogg på regelbunden basis för att upprätthålla och utvidga läsarskaran av din blogg.

Bygg länkar till din blogg

För att få fler besökare till din blogg och därmed bli attraktiv hos annonsörer behöver du också tänka på att bygga inlänkar till din egen blogg. Med fler inlänkar till din blogg når du högre ranking i sökmotorerna vilket resulterar i fler besökare. En enkel metod som bloggare att bygga länkar är att kontakta andra bloggar och webbsidor inom samma ämneskategori och samarbeta genom att byta länkar. En del av ditt länkbygge bör också förläggas till sociala medier som Twitter och Facebook. Med sociala medier kan du effektivt sprida ditt innehåll genom nätverk av kontakter som uppskattar ditt innehåll. Sikta på att bygga länkar konstant under hela tiden till din blogg för att bli mer auktoritär på nätet och få en större läsarskara. Genom att din egen blogg har många inlänkar kan du lättare sälja länkar till annonsörer eftersom en länk från din blogg ger mer kraft i sökmotorerna.

Hitta annonsörer och sälj

När du väl har byggt upp en stark blogg är det dags att hitta potentiella annonsörer. Gör en sökning inom ditt ämne och se vilka som annonserar, hitta relaterade företag produkter som kan vara behjälpta av att synas på din blogg. Om det finns fler bloggar inom samma nisch kan du undersöka om de har sålt in annonser och eventuellt kontakta samma företag och se om de är intresserade av din blogg. När det gäller prissättning är det en förhandlingsfråga, det finns inga fasta pristabeller att rätta sig till utan du får helt enkelt se till att du tjänar så bra pengar som möjligt genom att vara affärsmässig och förhandla rätt. Om du inte har tid att sälja in annonser själv är det väldigt bra att gå med i bloggnätverket Blogvertiser. Hos Blogvertiser värderas din blogg och du får löpande uppdrag om det finns anslutna annonsörer som vill synas på din blogg. Anslut dig direkt till Blogvertiser och börja tjäna pengar idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.