Skuldfinansering

Har du flera mindre låneskulder med höga räntor och kortare amorteringsperioder finns det alternativ för att avlasta din ekonomi. Genom att ta ett större och mer förmånligt lån och använda det för att betala av alla små lån kan du snabbare komma på fötter med din ekonomi igen.

Det bästa lånet du kan få är självklart ett lån med låg ränta eller tom räntefritt från någon nära i släkt- eller vänkretsen. Även om det kan vara riskabelt för förhållandet kan ibland det verkligen vara skillnaden som gör att du blir skuldfri.

Det är dock inte alltid den möjligheten finns att få hjälp av närstående för att bli skuldfri. Då behöver du kolla efter möjligheten att ta ett lån hos ett institut för att samla dina skulder. Det finns låneinstitut som specialiserar sig på skuldfinansiering som tar fram en handlingplan för att du ska kunna bli skuldfri. När du inte längre klarar av att betala dina skulder är det dags att söka skuldfinanisering. Som en absolut sista utväg kan du ansöka om skuldsanering.

Vem kan söka skuldfinansiering?

Alla myndiga privatpersoner kan söka skuldfinansiering om man inte får ett vanligt lån och inte klarar att betala sina befintliga skulder. Det kan vara olika skäl som gör att man behöver skuldfinansiering som tex att du har för många smålån, är skuldsatt hos kronofogden, är egenföretagare och inte har betalat skatten eller har betalningsanmärkningar.

Ackordsförhandling av skulder

Med skuldfinansiering är syftet hjälpa dig att bli skuldfri. Då får du hjälp med att förhandla med befintliga fordringsägare av dina skulder för att få fram en alternativ plan och bli av med skulderna. Vid ackordsförhandling försöker man få till stånd en ned- eller avskrivning av dina skulder hos fordringsägararna. Eventuellt kan man då skriva ned skulderna med det belopp man kommer överens om.

Lån för skuldfinansiering

Om du inte kan få ett traditionellt lån kan du ansöka om ett lån för skuldfinansiering. Då brukar du kunna låna även om du inte har någon säkerhet för lånet. Har du större skulder kan man dock efterfråga någon säkerhet i form av borgen, bostad eller annan fastighet.

Vad kostar skuldfinansiering

All skuldfinansiering utgår från din personliga situation och vilka förutsättningar du har för att kunna bli skuldfri. Vid ackordsförhandling måste man ta hänsyn till hur många fordringsägare som finns och hur mycket tid som läggs ned på ackordsförhandling. Ett lån för skuldfinansiering har också en ränta som är beroende av aktuella räntor på marknaden, man tar även eventuella säkerheter i beaktning när man räknar ut kostnaden för skuldfinansiering.

3 reaktioner till “Skuldfinansering”

  1. Hej, Jag har under 2011 försatt mig själv i en väldigt tuff ekonomisk situation, som jag finner väldigt svårt att ta mig ut ur. Det började med att jag tog ett enstaka minilån (sms-lån) för att dryga ut kassan lite, men eskalerades fort till många fler minilån, vilket resulterade i att jag hamnade i den onda cirkeln – Ta mer sms-lån för att lösa mina sms-lån. Jag blickade tyvärr aldrig framåt, utan enbart månad för månad, för att förneka för mig själv vilken situation jag försatte mig i. Dessa sms-lån ersattes med inkasso-avbetalningar istället för några månader sedan, och har nu eskalerats till att jag fått flertal brev från kronofogden. Jag har nu ett skuldsaldo om jag inte misstar mig, och även betalningsanmärkningar. Det jag undrar är, finns det möjlighet för mig att ansöka och få accepterad Skuldfinansiering? Jag har ett flertal lån från olika kreditgivare, samt ett 15-20 tal UC-förfrågningar. Det skulle hjälpa mig oerhört mycket verkligen, både ekonomiskt och psykiskt. Jag behöver verkligen den här hjälpen! Jag arbetar under vardagar, så risk för att jag kan ha svårt att ta emot samtal. Jag väntar förväntansfullt på svar ifrån er, och hoppas innerligt att jag kan få denna hjälp. Med Vänliga Hälsningar Simon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.