Bank Norwegian

Till låneansökan

Norwegian är inte längre bara ett flygbolag. Sedan en tid tillbaka har Norwegian även tillstånd att bedriva viss bankverksamhet, detta under namnet Bank Norwegian. I dagsläget bedriver Bank Norwegian både in- och utlåning. Dessutom erbjuder man en enklare internetbank samt kreditkort.

Låna upp till 500 000 kr på 15 år

De flesta aktörer inom privatlån har ett tak på 350 000 kr. Mer än så kan du alltså inte låna utan säkerhet. Även de fyra stora affärsbankerna har detta tak. Bank Norwegian erbjuder emellertid lånebelopp på upp till 500 000 kr, vilket idag är unikt på lånemarknaden. Lägsta möjliga lånebelopp är 5000 kr.

Låneperioden kan vara allt från 1 år till 15 år. Vilken låneperiod som är lämpligast väljer du själv utifrån en analys av din nuvarande och beräknade framtida ekonomi. Lånet betalas tillbaka med annuitet vilket innebär att du betalar lika mycket varje månad under lånets hela löptid. Räntan är rörlig och individuell. Kort sagt gäller att ju bättre ekonomi du har, desto lägre ränta kan du få.

De kostnader som tillkommer när du tar ett privatlån med Bank Norwegian är en uppläggningsavgift (etableringsavgift i Norwegians terminologi) på 399 kr. I tillägg betalar du en aviavgift på 19 kr i månaden.

Enkelt att ta privatlån med Bank Norwegian

Flygbolaget Norwegian är känt för att inte krångla till saker i onödan och detsamma gäller bolagets bankverksamhet. De grundläggande villkoren för att ansöka om ett privatlån är att du ska vara minst 18 år fyllda, ha varit folkbokförd i Sverige de senaste tre åren och att du inte får ha någon betalningsanmärkning. Sedan gör Bank Norwegian givetvis en kreditkontroll (med kreditupplysning från UC) för att se hur din allmänna ekonomiska situation ser ut.

Själva ansökningsformuläret fyller du i på bara någon minut på nätet eller på din smartphone/surfplatta. När du har fyllt i grundläggande personlig information och detaljer om lånet ska du legitimera dig via BankID/e-legitimation. Därefter är det bara att invänta besked. Om du blir beviljad privatlån hos Bank Norwegian betalas pengarna ut inom ett par bankdagar.

Till låneansökan

Bank Norwegian erbjuder lån, spar och kreditkort

Bank Norwegian startade som en mycket begränsad nischbank med bara några enstaka produkter inom inlåning och utlåning, men verksamheten växer i snabb takt och numera kan Bank Norwegian inom vissa områden vara ett reellt alternativt till mer namnkunniga aktörer. Fokus är på privatekonomi med lån, sparande och kreditkort.

Låna pengar hos Bank Norwegian

En av hörnpelarna i Bank Norwegians utbud av produkter är privatlån. Hos Norwegian kan du låna upp till 400 000 kr utan säkerhet. Du fyller i och skickar in din låneansökan direkt på nätet och får sedan också besked digitalt bara några minuter senare. Många använder Bank Norwegians privatlån för att lösa ett antal mindre krediter och smålån, men privatlånet kan givetvis också användas för renoveringar, inköp av bil, med mera. Räntan sätts självklart individuellt efter kreditprövning, men generellt sett kan sägas att räntenivåerna är relativt låga.

Gör din låneansökan, upp till 500 000kr >>

Spara pengar hos Bank Norwegian

Bank Norwegian erbjuder ett personligt sparkonto med en jämförelsevis mycket förmånlig ränta. Räntan på sparkontot överstiger med god marginal den du erbjuds hos de fyra stora affärsbankerna. Pengarna är säkra på kontot eftersom dina insättningar skyddas av den norska insättningsgarantin. Garantin gäller belopp upp till 2 miljoner norska kronor, vilket är något mer än 2 miljoner svenska kronor.

Kreditkort hos Bank Norwegian

Bank Norwegian erbjuder även ett eget kreditkort som dessutom automatiskt är kopplat till ett förmånligt bonusprogram. Med Bank Norwegians kreditkort får du 45 dagars räntefri kredit med en kreditgräns på upp till 100 000 kr. När du gör inköp får du 1% i bonus, oavsett var du använder kortet. Om du använder kortet för att betala en resa med flygbolaget Norwegian får du en extra bonus för besväret (upp till 20%!). Gratis avbeställningsskydd och kompletterande reseförsäkring ingår när du köper en resa med kortet. En annan fördel med Bank Norwegians kreditkort är att det inte tas ut någon avgift för kontantuttag utomlands.

Gå till Bank Norwegian >>