Snabblån

Vill man låna snabba pengar online finns det låneformen som brukar benämnas snabblån. Det är ett lån där låneansökningsprocessen är effektiv och efter godkänd kreditupplysning får man in pengarna på kontot snabbt. Detta finns idag en uppsjö av olika företag på nätet som kan ge ut snabblån. Tänker man ansöka om ett snabblån finns det några saker att tänka på för att undvika problem. Det finns en uppsjö av företag som erbjuder snabblån online och det kan vara en god idé att välja en trygg aktör. Storleken, historiken och anseendet på låneföretagen kan variera stort, därför ska du jämföra alla snabblån innan du ansöker om lån.

Låna pengar online med snabblån

Det är många som ställer sig frågan om hur man ska gå till väga för att få ett snabblån genom att låna pengar online. Det finns också lite olika sätt att gå till väga när det gäller detta. Det som är essentiellt för att man ska få ett snabblån med så bra villkor som möjligt är att man har skött sina betalningar tidigare, alltså inte har några betalningsanmärkningar. Det är även viktigt att man har en fast inkomst så att banken man lånar av kan se att man verkligen kommer kunna betala tillbaka pengarna man lånar när man tar ett snabblån online.

Vad man kan ett snabblån till?

Det finns vissa rekommendationer om vad som passar att använda ett snabblån till när man lånar pengar online. Det som inte rekommenderas är att man använder pengar till att köpa saker, då ska man istället titta på konsumentlån. Det man i huvudsak ska använda ett snabblån genom att låna pengar online till är att täcka upp för oväntade kostnader som man inte kan vänta med att betala. Använder man då snabblån på rätt sätt kan man slippa obehagliga konsekvenser som kan uppstå när man inte betalar det man behöver betala.

Så fungerar snabblån

Att ta ett snabblån online är det enklaste och snabbaste sättet att få ett tillskott av kontanta medel för att täcka oförutsedda utgifter. Snabblån kan givetvis också användas till konsumtion – det finns inga villkor som säger vad du får och inte får göra med dina pengar – men vi kan inte rekommendera att du använder snabblån för omedelbar konsumtion i form av exempelvis shopping och resor. Det finns nämligen kostnader kopplade till snabblånen. Dessutom har snabblånen korta löptider. Om du ser snabblån enbart som ett sätt att avvärja större eller mindre kriser har du rätt inställning till snabblån.

Snabblån är ett kärt barn med många namn. Det till exempel också under namnet smslån eller smålån. Dessa namn har några saker gemensamt. Exempelvis så visar de på att det inte är ett lån med stora summor, som man kan få beviljat ganska fort utan långa möten eller diskussioner om lånevillkor.

Det finns många olika företag som erbjuder snabb lån. Givetvis har de olika företagen sina egna lånevillkor och metoder för ansökan, men det finns några saker som de alla har gemensamt.

När du vill ansöka om snabblån online går du till hemsidan för den långivare du vill använda dig av. Här på snabblånsidan hittar du noga utvalda långivare du kan välja mellan. Därefter gör du din låneansökan direkt på nätet genom att fylla i ett formulär. Du kan också välja att ringa till långivaren, om du vill ha en mer personlig service. Om du sedan skulle bli en återkommande kund kan du ofta ansöka även via sms.

De krav företagen som erbjuder snabblån generellt ställer på dig som låntagare är att du ska vara 18 år fyllda, ha ett giltigt telefonnummer, ha en taxerad inkomst för föregående år och ha en postadress i Sverige. Hur är det då med betalningsanmärkningar? Jo, en mindre del av snabblåneföretagen godkänner ansökningar från personer med betalningsanmärkningar, förutsett att personen kan uppvisa så kallad dokumenterad intjäningsförmåga, det vill säga löpande inkomst från lön, pension eller liknande.

Om ansökan går igenom har du sedan dina pengar på ditt bankkonto inom 24 timmar. Om du har ett bankkonto hos en bank, med vilken långivaren samarbetar, kan det gå ännu fortare.

Återbetalningstiden på ett snabblån på mellan 1–3000 kronor är normalt en månad. För belopp upp till 10 000 kronor är återbetalningstiden två eller tre månader. Du betalar mot en vanlig faktura. Det löper ingen ränta på lånet. I stället betalar du en fast avgift.

Att tänka på när man skaffar snabblån

Snabblån har fått mycket uppmärksamhet i media där de har blivit utpekade som något ytterst negativt som man bör undvika. Vet man dock hur snabblån fungerar och vad man behöver tänka på så fungerar snabblån ytterst bra. Det viktiga är att man inte överdriver sitt lånande när det gäller snabblån då dessa lån endast är tänkt för att täcka temporära kostnader som man inte kunde betala på grund av att man inte har hunnit få inkomster som täcker betalningen. Med det menas inte att man ska gå ut och köpa en ny moped för ett snabblån som man inte har sparat ihop till, utan det menas mer att man kan täcka oväntade kostnader som man inte kunde planera för tidigare.

Det är inte rekommenderat att man släpar efter med betalningar av snabblån utan att man försöker betala det så fort man får chansen. På så sätt kan man använda snabblån på det sätt som det är till för att användas och man kan undvika att hamna i kreditfällor.

Finns det gratis snabblån?

När man lånar pengar behöver man i normala fall betala någon sorts kostnad till utlånaren i form av ränta eller fasta avgifter. Men det kan finnas möjlighet att låna pengar hos några av låneinstituten utan att behöva betala en enda krona i avgift. Det är möjlig tack vare att utlånaren har erbjudanden om gratis lån för att helt enkelt locka till sig fler lånekunder. För dig som behöver pengar innebär det ett tillfälle att låna utan att det behöver kosta dig någonting alls, vilket är ett fantastiskt alternativ om du kan utnyttja det rätt.

I vanliga fall brukar ett snabblån som du betalar tillbaka inom 30 dagar kosta några hundralappar beroende på lånebeloppet. Låt oss säga att du jämför lån upp till 7000kr, för varje tusenlapp du lånar betalar du 100kr. Lånar du 3000kr betalar du 300kr i ränta och skall således betala tillbaka totalt 3300kr inom 30 dagar. Det kan finnas låneaktörer där du som ny kund kan låna pengar helt gratis upp till ett visst maxbeloppet när du lånar första gången som ny kund. När det första lånet är amorterat har du därefter möjlighet att låna mer med eventuell ränta under lånetiden

En del aktörer kan ha 0% i ränta och inga avgifter som nya kunder får möjlighet till med första snabblånet. Det finns också modeller där återkommande kunder blir belönade med rabatt på lånekostnaden för fortsatta lån.

Det skall poängteras att du behöver läsa igenom låneavtal oavsett vilket institut du lånar pengar hos. Om man inte är uppmärksam på vad som gäller och inte läser det finstilta kan det innebära oväntade kostnader, ha därför aldrig bråttom och låna för snabbt. Ta dig tid och välj rätt låneaktör så undviker du otrevliga överraskningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.