Affiliatemarknadsföring som extrainkomst

Många av oss drömmer om att kunna tjäna lite extra pengar. Internet har öppnat många nya möjligheter att skapa en extrainkomst. I den här artikeln får du reda på hur affiliatemarknadsföring fungerar och hur du kan använda denna affärsidé för att tjäna pengar.

Handeln på Internet bygger på att köpsugna konsumenter hittar rätt. Ett företag som bedriver e-handel vill naturligtvis attrahera så många kunder som möjligt. En fysisk butik på stan eller i ett köpcentrum har en naturlig attraktionskraft. Det är nämligen svårt att missa butiken om man går förbi den. Så är det inte på nätet. En e-handel får inga kunder utan att göra allt för att synas i bruset på nätet. Eftersom det råder skarp konkurrens inom e-handeln måste näthandlarna hitta kostnadseffektiva och innovativa sätt att stå ut från mängden och lyckas attrahera nya kunder.

Det är här affiliatemarknadsföringen kommer in i bilden. I stället för att nätbutiken själv ska lägga ner stora summor på sökmotoroptimering, i syfte att synas bättre i Google, samt annonsera på webbplatser och i forum, så utnyttjar nätbutiken affiliatemarknadsförare för att nå ut med sitt budskap. En sk affiliate är en fysisk eller juridisk person som gör reklam för en produkt eller tjänst mot provision. Den enklaste formen av affiliatemarknadsföring handlar om att marknadsföraren lägger upp en länk eller en banner med ett reklambudskap på en hemsida eller en blogg. När besökaren klickar på länken eller bannern skickas denne vidare till e-handlarens webbplats. Varje affiliatelänk innehåller en specifik kod så att affiliatemarknadsföraren kan krediteras provision.

Det finns olika typer av provision inom affiliatemarknadsföring. Vanligast är att affiliatemarknadsföraren får en viss procent på orderns värde, vid det första köptillfället. En annan form av provision är så kallad ersättning per lead. Denna typ av provision är vanlig när det handlar om försäkringsbolag och banker. En lead är helt enkelt en besökare som har meddelat intresse av att veta mer om en viss tjänst, det vill säga en potentiell kund. En tredje form av provision handlar om ersättning per klick. För varje besökare som affiliatemarknadsföraren skickar vidare får denne en liten summa pengar. En riktigt trevlig variant av affiliateprovision är sk revenue share vilket är vanligt inom främst spel på nätet.

Hur gör man då för att komma igång med affiliatemarknadsföring? Det första man ska göra är att starta en hemsida eller en blogg. Det är klokt att starta en sajt med ett ämne man tycker om att skriva om. Därefter anmäler man sig på ett eller flera affiliatenätverk. Ett affiliatenätverk samlar ett större antal annonsörer under ett tak. Sedan är det bara att ansöka om att bli marknadsförare för ett antal annonsörer och därefter lägga upp länkar och reklambanners på sajten.

För dig som lever drömmen om helt passiva inkomster så är nog inte affiliatemarknadsföring det som passar dig optimalt, men om du är beredd att lägga ned hårt arbete för att skapa webbsidor kan du med jämna mellanrum ta lite ledigt när allt flyter på som det ska. För det är verkligen inget som bara är att hämta där ute på nätet, vill du komma igång med att tjäna pengar genom affiliate ska du vara beredd på att möta hård konkurrens i dom nischer det finns pengar att tjäna. Men när du lyckas få din första sale kan det vara ett litet genombrott för dig som affilitemarketer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.