3 enkla metoder för att tjäna pengar på internet

Enkla metoder för att tjäna pengar är något som har intresserat mänskligheten sedan urminnes tider. Pengar är ju det som får allting att snurra och om man kan hitta enkla metoder att tjäna pengar är det givetvis fördelaktigt. Här är 3 enkla metoder för att tjäna pengar på internet som alla faktiskt kan använda för att skapa extrainkomster.

Delta i enkäter och undersökningar

Du kommer inte att bli miljonär på att fylla i enkäter och delta i undersökningar på internet, men du kan samla på dig åtminstone ett par hundralappar varje månad och det är inte illa för den lilla tid det tar. Det finns ett antal större undersöknings- och enkätföretag som använder internet som en av sina plattformar för att nå ut till en stor skara respondenter och du kan få allt mellan någon krona och upp till ungefär 50 kr för att fylla i en enkät. Om du deltar i fokusgrupper och liknande på nätet kan du ofta få ännu mer per insats.

Sälj saker på auktions- och annonssajter

Enligt kvällspressen har varje svensk (i genomsnitt) prylar som man inte använder till ett sammanlagt värde av omkring 20 000 kr. Den siffran behöver självklart inte gälla dig; kanske har du mer, kanske har du mindre. Oavsett har du förmodligen en hel del saker du kan sälja på auktions- eller annonssajter för att få loss pengar. Givetvis tjänar du inte pengar på att sälja saker du redan har köpt, men det är ju bättre att få kontanter i handen än att låta saker samla damm på vinden eller i källaren. Blocket.se är den självklara annonssajten i Sverige.

Starta en blogg

Du har säkert hört om bloggare som tjänar massor pengar på att blogga. Det är dock bara ett fåtal som kan leva på att blogga och dessa personer jobbar mycket hårt. Det går dock att tjäna en hacka på att blogga utan att bloggandet blir ett extra heltidsjobb. Det första du ska göra är att fundera ut ett ämne för din blogg. Om målet är att tjäna pengar kan du starta en allmän blogg där din person är i fokus, men det är enklare att tjäna pengar med en blogg som har ett specifikt ämne. Det kan handla om matlagning, musik, hemarbete, TV-spel, ja vad som helst som du är intresserad av. När du har börjat få en stabil besökarskara kan du sedan börja lägga in annonser samt tipsa om produkter som har anknytning till ämnet för din blogg för att tjäna lite extra pengar.