Snabblån med betalningsanmärkning

Det är, tvärt emot vad de flesta tror, inte omöjligt att låna pengar trots att man har en eller flera betalningsanmärkningar. Det är givetvis så att ju mer pengar du vill låna, desto svårare blir det om du har betalningsanmärkningar. Betalningsanmärkningen är ju en riskfaktor för långivaren. När det gäller kortare lån med korta löptider, så kallade snabblån, har du dock faktiskt ganska goda möjligheter att kunna låna pengar när du behöver ett snabbt tillskott till hushållskassan, även om du har en betalningsanmärkning.

En betalningsanmärkning är egentligen ett straff för att man har missat en betalning, som sedan har gått hela vägen till Kronofogden. Straffet är att man anses vara en opålitlig kund/betalare. Lyckligtvis försvinner betalningsanmärkningen efter tre år, så man är inte straffad för evigt.

När du vill ta ett snabblån med betalningsanmärkning är det först och främst viktigt att du ansöker hos en långivare som har en tydlig policy att godkänna lån till personer som av andra banker och kreditinstitut anses vara opålitliga betalare. Du ska inte ansöka på måfå. Du löper då risken att det tas onödiga kreditupplysningar på dig. Dessutom är det en tidsödande process. Du hittar några långivare som erbjuder snabblån med betalningsanmärkning i vår lista på den här sidan. Vi rekommenderar att du använder dig av någon av dessa långivare, som har en policy att godkänna ”opålitliga betalare”, i stället för att chansa.

För det andra måste du ha en fast inkomst av något slag för att kunna ansöka om snabblån trots betalningsanmärkning. Eftersom långivarna bryr sig mindre om betalningsanmärkningar lägger de större vikt vid din framtida betalningsförmåga.

För det tredje måste du noga se till att du kan betala tillbaka lånet på utsatt tid. Annars löper du risken att få ytterligare en betalningsanmärkning, vilket kommer att försvåra dina lånemöjligheter i framtiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.