Vad klassas som arbetskläder godkända för avdrag i bokföringen?

Arbetskläder och avdrag är en av de svåraste frågorna inom skattejuridiken. Det beror på att det inte alltid är helt tydligt om arbetskläder enbart kan användas på arbetet eller om de även kan ha en funktion i privatlivet. Skatteverket har genom åren vid upprepade tillfällen tvingats utreda och specificera frågan om vilka arbetskläder som är godkända för avdrag i bokföringen. Enligt nu gällande rättsläge är det följande som gäller.

Skyddskläder och skyddsutrustning

Skyddskläder och utrustning som måste användas i vissa mer riskfyllda verksamheter är alltid avdragsgilla. Typiska skyddskläder är jackor, byxor och skor som är avsedda att skydda mot farliga ämnen eller mekaniska påfrestningar. Exempel på skyddsutrustning är hörselskydd, hjälm och svetsglasögon.

Fria arbetskläder

Fria arbetskläder är sådana klädesplagg som används i verksamheter som medför att kläderna slits mycket snabbt, samt klädesplagg som är utformade för att passa en specifik yrkesutövning. Exempel på de förstnämnda är arbetskläder som används av exempelvis hantverkare, byggarbetare och svetsare. Exempel på de sistnämnda är kläder för vårdpersonal och kläder för restaurangpersonal. Kostnader för fria arbetskläder är avdragsgilla.

Ordinära klädesplagg

Inom skattejuridiken finns begreppet ”ordinära klädesplagg”. Detta begrepp tar sikte på kläder som till form, utseende och funktion i princip lika gärna skulle kunna användas privat som i arbetet, det vill säga vanliga kläder såsom byxor, skjortor, tröjor, med mera. För att ordinära klädesplagg ska vara avdragsgilla krävs att flera villkor är uppfyllda.

Villkoren är att kläderna bör:

  • vara vara framtagna specifikt för att användas på arbetet och även tillhandahållas av arbetsgivaren i just detta syfte,
  • vara kläder som är obligatoriska för arbetstagaren i utövandet av arbetet,
  • vara utformade för tjänsten eller för att ge enhetlighet till en viss personalgrupp,
  • ha någon form av märkning i form av arbetsgivarens firmamärke eller namn, så att kläderna inte kan misstas för vanliga kläder och för att risken att de anställda använder kläderna privat minimeras.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.