Nordnet Toppenlånet

Nordnet är en bank som bedriver verksamhet med internet som plattform. I starten 1996 erbjöd man dock enbart aktiehandel. Genom åren har Nordnet sedan vuxit undan för undan. 2005 breddade man utbudet till att omfatta även pensionstjänster. Bara två år senare utökades utbudet med mer renodlade banktjänster. Från och med 2008 har Nordnet även kunnat erbjuda bolån, då i samarbete med bolåneinstitutet SBAB.

Toppenlånet

Nordnets produkt Toppenlånet är ett lån utan säkerhet som riktar sig till privatpersoner. Det fungerar precis som vilket blancolån som helst, men det finns några saker som är specifika för Toppenlånet. Bland annat kan du välja amorteringsfritt första året. Dessutom är Nordnets låneförsäkring ganska fördelaktig i jämförelse med de låneskyddsförsäkringar som erbjuds av andra långivare.

Grundtanken bakom Toppenlånet är att du som låntagare ska få möjlighet till lite bättre villkor för ditt lån, inte minst vad gäller räntan. För att ta del av de bättre villkoren behöver du dock kunna visa upp en relativt god betalningsförmåga. Nordnet ställer helt enkelt högre krav, men i gengäld får du bra villkor. Tidningen Privata Affärer har till exempel utsett Toppenlånet till Årets lån (2011).

Villkor för Toppenlånet

Med Toppenlånet kan du låna mellan 20 000 – 350 000 kr på mellan 2 och 15 år. Du har möjlighet att välja amorteringsfritt hela första året.

För att kunna bli godkänd som låntagare måste du först och främst vara minst 20 år fyllda och ha en årsinkomst på minst 200 000 kr. Dessutom får du inte ha några betalningsanmärkningar och du måste betala tillbaka lånet innan du fyller 71 år.

Du ansöker om lånet direkt på Nordnets webbplats. Efter att din ansökan är mottagen får du ett preliminärt besked på skärmen. Det slutliga beskedet får du efter att Nordnet har gjort en kreditbedömning utifrån de uppgifter du lämnar i din låneansökan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.