Fokus och skalbarhet viktigt på nätet

Om man väljer att satsa på en karriär inom internetmarknadsföring och affiliatemarknadsföring är det av stor vikt att man verkligen kan prioritera och rikta sitt fokus rätt, det gör man genom att välja en nisch och hålla sig till den. På med skygglapparna helt enkelt för att undvika koncentrationsstörningar. Att kunna fokusera rätt gör att en stor del redan är vunnet, alltför många får inte uppleva någon större succé eftersom man vill vara med i alla vertikaler vilket på sin höjd leder till att man endast blir medioker med sina webbsatsningar. Ett fenomen med internets utveckling som kallas long tail har gjort att man kan fokusera och bli supernischad inom tex både en vertikal och geografisk position (se sidan www.hotellkarlskrona.net för att förstå vad det kan innebära). Väljer man att sikta på flera nischer är det av stor vikt att man först ser till att man har en skalbar lösning för att angripa utmaningen. Om du enbart har din tid som insats kan du själv räkna ut hur många timmar i månaden du har till ditt förfogande, det är svårt att skala upp sig själv.

Man kan uppnå skalbarhet på flera sätt. Ett medel som de flesta använder kallas pengar. Med pengar kan du köpa dig resurser som tex arbetskraft och få fler personer att jobba mot dina mål.

En annan väg att gå som kan vara långt mycket mer lönsam är att investera pengar och uppnå automation och därigenom undvika onödigt manuellt arbete. Föreställ dig själv vad robotar och maskiner har gjort inom tillverkningsindustrin, många människor har fått se sig själva bli ersatta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.