Cash2you

Till låneansökan

Cash2you är en långivare som inriktar sig mot privatlån på mindre belopp till privatpersoner, det vill säga så kallade snabblån eller internetlån. Det fullständiga namnet på företaget är Cash2you Nordic AB. Företaget har varit verksamt sedan 1989 och är registrerat som ett finansiellt institut hos Finansinspektionen sedan 2007 (genom moderbolaget JSM Investment AB). Företaget har sitt säte i Stockholm.

Betalningsanmärkning inget hinder

Hos Cash2you behöver en betalningsanmärkning inte vara ett absolut hinder. Cash2you gör nämligen en bred kreditanalys, i vilken man fokuserar mer på den framtida betalningsförmågan än på en lite sämre kredithistorik. För att ta ett lån av Cash2you får man dock givetvis inte ha ett aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden.

Valfri lånesumma

Traditionellt sett har man vid ansökan om snabblån bara ett mindre antal fasta summor att välja mellan. Cash2you har inte satt några fasta belopp. Man kan låna precis vilket belopp som helst mellan 2000 kr och 15000 kr. Återbetalningstiden är dock fast på mellan 1–5 år.

Inga avgifter

Cash2you tar inte ut några avgifter för sina snabblån. Det innebär att man som långivare inte behöver betala uppläggningsavgifter, administrationsavgifter, aviavgifter, med mera. Räntan är fast och räknas på månadsbasis. Genom detta räknas alltså räntan på den återstående skulden varje månad.

Betalning via autogiro

För återbetalning av snabblån ska man normalt erlägga den fulla betalningen senast den dag då låneperioden löper ut. Man betalar då mot faktura. Eftersom den kortaste låneperioden hos Cash2you är 12 månader blir en sådan lösning inte särskilt lämplig. I stället återbetalas lånet via autogiro varje månad.

Betalningsfria månader

Som låntagare kan man skjuta upp månadsbetalningar två gånger per år. Inför varje betalningsfri månad måste man ha fullgjort sina betalningsskyldigheter under fyra månader på rad. Det innebär till exempel att den första månaden aldrig kan vara betalningsfri. Månadens ränta adderas till restskulden och låneperioden förlängs.

Till låneansökan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.